Програма възстановяване след COVID-19

Възстановяване на здравословното състояние на лица прекарали COVID-19 инфекция, изразяващо се в увеличаване на белодробния капацитет, подобряване на кислодната сатурация, съответно намаляване на чувството за умора, на физическата активност.

Подробна информация

Програма ДЕТОКС

Програма ДЕТОКС съчетава в себе си силата на лечебната минерална вода, подходящ хранителен режим и оптимална двигателна активност, за да се постигне максимален ефект за извличане на токсичните вещества по естествен път: чрез стимулиране на обмяната на веществата, увеличаване на диуреза, отделянето на токсини през кожата, зареждане на организма с необходимите му хранителни вещества.

Подробна информация

Програма FIT

Програмата е насочена към възрастни и тийнейджъри над 16г. с метаболитни проблеми и наднормено тегло. Целта ѝ е намялване на телесното тегло чрез хранителен режим, вътрешно (питейно) и външно балнеолечение, физически упражнения, термотерапия, кинезитерапия, физиотерапия.

Подробна информация

Програма ОДА

Програмата включва рехабилитация на заболявания на опорно-двигателния апарат с помощта на минералната вода, използвана в Медикъл СПА Център „Стримон Гардън“. Тя е изключително подходяща за балнеолечение на хронични заболявания на опорно-двигателния апарат. Програма ОДА е подходяща за профилактика и балнеолечение при хора с хронични дегенеративни и възпалителни ставни заболявания: остеоартроза с различна локализация, ревматоиден полиартрит и анкилозиращ спондилартрит – в стадий на ремисия; състояния след костни фрактури и травми на ставите и меките тъкани; след /алопластика/смяна на стави; хронични периартрити, бурсити, тендовагинити, плексити, ошипявания и др. Провежда се под ръководството на лекарския ни екип.

Подробна информация

Програма Бърнаут

„Бърнаутът е крадец, който взима от света най-добрите и активни хора, като се храни от тяхната енергия, ентусиазъм, страст и трансформира тези позитивни качества в изтощение, гняв и разочарование”. Добрата новина е, че бърнаутът може да бъде преодолян стига да намерите време за да се погрижите за себе си. Нашата програма е насочена към амбициозни хора, работещи продължителна време под непрекъснато напрежение, несъобразявайки се с работния график и необходимото време за почивка и възстановяване.

Подробна информация

Програма ЗА НЕЯ

Проблемът уринарна инконтиненция е много по-често срещан при жените в зряла възраст, отколкото при мъжете. Това се дължи, основно, на анатомичните разлики в тазовата област и на промените, причинени от бременността и раждането. В последните години, тези оплаквания зачестяват при нераждали жени, което се свързва с хиподинамията и вредните двигателни навици, отслабване на мускулатурата на тазовото дъно, наднорменото тегло и др.  Програма ЗА НЕЯ е насочена към жени над 18 години, водещи заседнал начин на живот, работещи предимно в седящо положение, с ограничен двигателен режим. Провежда се под ръководството на лекарския ни екип и е съгласувана с немски специалисти по проблеми на тазовото дъно.

Подробна информация

Семейно здраве

Лечебното действие на Кюстендилската минерална вода се  дължи главно на специфичният й минерален състав и ниския редокс потенциал. Благодарение на това, тя оказва антивъзпалителен, хрущялопротективен и биостимулиращ и детоксичен ефект върху човешкия организъм по пътя на външното и питейно балнеолечение. Програмата е подходяща за профилактика и балнеолечение на ЖЕНИ и МЪЖЕ над 18 годишна възраст с хронични неспецифични възпалителни заболявания на половата система.

Подробна информация